språkresa 2014 - torquay

 Vid denna tid förra året hade jag precis kommit hem från min tre veckors långa språkresa i England. Jag åkte med EF till ett ställe som heter Torquay vid Englands sydkust. Där bodde jag hos en värdfamilj tillsammans med en tjej från Göteborg och vi trivdes verkligen jättebra. Mina värdföräldrar är hur snälla och fina som helst och jag har fortfarande kontakt med dem. Vi bodde ungefär 15 minuter ifrån skolan så vi gick varje dag och det var så himla mysigt!
 
Vi hade ett fullspäckat schema och inte mycket tid till att slappa. Dagarna var uppdelade så att det var skola på förmiddagen varannan dag och på eftermiddagen varannan. Resterande del av dagen var någon form utav aktivitet alltid inplanerad, som att besöka någon stad, gå på kustutflykt eller åka till stranden. Ungefär varannan kväll var det EF-disco. Det låter kanske lite lame, men vi hade fruktansvärt kul. Dock var det oerhört varmt där inne. Aktivitetsledarna arrangerade även små roliga tävlingar lite då och då. En kväll klädde de ut sig och vi blev uppdelade i grupper som skulle hitta alla ledare som gömt sig i staden. 
Lektionerna var faktiskt hur roliga som helst. Det var inte någon långtråkig trökskola, utan vi fick göra roliga grejer och min grupp hade världens härligaste lärare som jag inte kan tänka mig att någon ogillade. Vi var ju mixade med italienare hela resan också och det var så kul! Vi lärde känna varandra så himla bra att jag inte tror att ett enda öga var torrt när vi till slut skulle skiljas efter de tre veckorna. Har fortfarande kontakt med några av dem också och vi har planer på att ses igen.
 
Allt med den här resan var helt fantastiskt, men det bästa var helt klart alla nya vänner. Jag åkte dit ensam, utan någon jag känt innan, och kom hem med ett helt gäng som kändes som om de varit mina vänner sedan dagis. Det var helt otroligt.
Redan på Arlanda, när vi skulle åka, började jag prata med en blond tjej som också såg ut att vara själv. Jag minns att jag frågade om hon visste "vart de där påsarna man lägger vätska i finns", och sen hängde vi med varandra hela resan. Vi hade så galet kul tillsammans och det är så så synd att hon bor i Stockholm och inte i huset bredvid mig, för hon är verkligen den mest fantastiska tjejen i världen och vi klickade verkligen. Vi träffas fortfarande och håller kontakten. Hon är fortfarande en av mina bästa vänner.
 
Det finns så himla mycket jag skulle kunna skriva om den här resan, men jag tvivlar på att någon ens orkar läsa allt det här, och detta är verkligen bara en bråkdel av alla fina minnen. Men om du har frågor, och kanske själv funderar på att åka på en språkresa så kan du höra av er till mig på facebook eller via maja.owetz@gmail.com. Jag pratar gärna om mitt fina äventyr! :)
 
| |
Upp
Reggad på Commo.se bloggar Mer besökare till bloggen