Gråter över spilld mjölk

Vill varna känsliga lata läsare.
Vad som var menat att bli ett kort inlägg om min misslyckade tisdagsförmiddag
slutade som en alldeles för välskriven novell om hur jag spillde ut ett glas mjölk. Whoops, spoiler! 
 
  
Tänk dig en kväll, natt och morgon då allt som kunde gå fel, gick fel. Tänk dig att du missade sista bussen hem från stan och det var skola dagen efter. Tänk dig att du såg ut som shit, med rufsigt hår stylat ungefär som om du levt 16 år utan schampo och en sminkning som antyder att du bor i en container. Du hade på dig de obekvämaste samt minst smickrande kläderna du äger och luktade sådär lite halvt svettigt efter en tio timmars lång dag i skolan.
 
Du fick gå tillbaka hem till klasskompisens kusins lägenhet och sova där på en liten soffa tillsammans med två andra kompisar som inte kände sig trötta nog för att gå och lägga sig förrän klockan var 04:30. Du vaknar med ryggont och huvudverk, och allt som sitter kvar av sminket är ett halvt ögonbryn och mascaran som numera ligger utspridd över kinderna. Denna känsla samt detta utseende skulle kunna sammanfattas med hjälp av ordet bakis. Bakis på livet typ. Det var så du kände dig.
 
Aja, du kan iallafall INTE gå tillskolan i detta tillstånd, men det är en viktig dag med lektioner du inte har råd att missa, så du skyndar dig hem, duschar och renar själen lite, trycker i dig ett helt kakpaket och dricker tre festis. Klockan är bara 09:30 men du är så hungrig att du skulle kunna käka 23 stycken flodhästar om du fick chansen, så du tycker lunch skulle sitta fint.
 
Det tar dig pinsamt lång tid att tillaga dina potatisbullar eftersom du inte har speciellt stor kökserfarenhet. Allt du egentligen kan tillaga är te. I mikron.
När du ÄNTLIGEN lagt upp maten och satt dig i fåtöljen framför TVn känner du dig faktiskt riktigt jäkla stolt. Solen skiner och för några enstaka sekunder glömmer du bort vilken hemsk röra de senaste 12 timmarna har varit. "Nu jävlar, ska jag äta mina fina fina potatisbullar och älska livet! I'm ready to take on the world!" tänker du medan du häller upp ett stort glas kall mjölk. Du ger ifrån dig en leende suck, lutar dig tillbaka och ställer ner mjölkförpackningen     RAKT     PÅ     MJÖLKGLASET     !!???!?!?!! 
Mjölken dansar ut över bordet och vidare ner över vardagsrumsgolvet. Där sprider sig den kalla vätskan i samma takt som en fruktansvärd smärta sprider sig i din kropp. 
 
Du gråter över spilld mjölk
 
| | Kommentera |
Upp
Reggad på Commo.se bloggar Mer besökare till bloggen